Ik ondersteun u met mijn kennis van zaken bij het maken van de juiste keuzes rond een uitvaart. Dit doe ik door met u te praten, me in u te verdiepen en uw vragen te beantwoorden. Niet alleen voor en tijdens de uitvaart, maar desgewenst ook daarna.
In de drukke periode na een overlijden houd ik overzicht over de acties die moeten worden uitgevoerd. Ik maak samen met de voortbestaanden een draaiboek en verzeker u dat ik niets doe of beslis zonder overleg. Ik bewaak het overzicht en tijdspad.
U bepaalt zelf welke persoon of personen een aandeel hebben in de uitwerking en realisering van de uitvaart.
Sommige beslissingen hoeven pas in de loop der dagen genomen te worden, andere zaken juist in relatief korte tijd. Door een juiste volgorde aan te brengen creëer ik rust en maakt u daardoor weloverwogen keuzes.
De eerste ontmoeting staat vooral in het teken van luisteren, vragen en antwoorden, waarbij de persoonlijkheid van de overledene centraal staat en u in de gelegenheid bent uw wensen aan te geven.
Voor het melden van een overlijden ben ik 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 06-53210500
U kunt de laatste verzorging voor een groot gedeelte, of zelfs misschien wel volledig, zelf uitvoeren. Mocht u dit niet willen of kunnen, dan help ik u hier uiteraard bij of neem de verzorging volledig van u over.
Dit kan in een rouwcentrum of thuis. In het laatse geval kunt u uw dierbare zien op elk moment van de dag, wanneer en met wie u wilt. Wij komen iedere dag langs voor een controle. Mocht in de loop der dagen toch blijken dat u uw dierbare niet langer thuis wenst of kunt hebben, dan is overbrengen naar een rouwcentrum een mogelijkheid.
Voor het plannen van de plechtigheid is er weinig verschil tussen een begrafenis of crematie. In verband met de planning en drukwerk moeten locatie, datum en tijdstip van de uitvaart wel snel besloten worden.
Er zijn tegenwoordig veel locaties waar de overledene kan worden herdacht. Dit kan een kerk of aula zijn, maar ook een locatie waar de overledene graag kwam is denkbaar. Of thuis (in de tuin).
Bij een thuisopbaring is het goed mogelijk om de overledene op bed of een opbaarplank, op te baren. De keuze voor de omhulling kan dan in een later stadium plaatsvinden.
Er is veel keuze in de uitvoering van model, materiaal, kleur en bekleding van de kist. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Een wade bestaat uit een grote lap stof die om de overledene wordt gedrapeerd. Hierna wordt de overledene op een baarplank gelegd om het dragen mogelijk te maken.
Een koets, motorfiets, bus, boot, kar, fiets is, naast uiteraard de gebruikelijke rouwauto, mogelijk.
De annonce kan door uzelf of onze vormgever worden ontworpen in alle vormen en maten.
Aangezien deze rouwbrief (meestal) gebruikt wordt om anderen te informeren over het overlijden en om hen in de gelegenheid te stellen om bij het afscheid te zijn, is het tijdig vaststellen van locatie, datum en tijd van belang.
Met inachtneming van de regels die bestaan rond een uitvaart, waarbij bijvoorbeeld de geloofsovertuiging een rol speelt, is er veel mogelijk.
Onderdelen die bij een plechtigheid aan de orde kunnen komen treft u onderstaand aan:
Als u iets wilt zeggen bij het afscheid, maar u heeft moeite om de juiste woorden goed op papier te krijgen, kan ik u hierbij behulpzaam zijn. Ik ben bedreven in het schrijven van speeches en kan u coachen in het spreken in het openbaar.
Ook hebben wij meerdere professionele sprekers in ons bestand, die dit van u kunnen overnemen.
Muziek is er in vele soorten. Ook is livemuziek mogelijk. Dit hangt trouwens wel af van de regels die gelden in het gebouw waar de plechtigheid plaatsvindt.
Met een zorgvuldige keuze van rituelen kunt u uitdrukking geven aan specifieke aspecten van de overledene. Denk hierbij aan rituelen met kaarsen, balonnen, bloemen, stenen, gebeden, met voor de overledene typische en kenmerkende handeling, enzovoort.